Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

WORLD'S TOP UPCOMING FAs: PART A-2 (ASIA - OCEANIA)


Μετά από ένα δύσκολο ΣΚ, το οποίο επισκιάστηκε από την είδηση του τραγικού θανάτου του Kobe, της κόρης του και των άλλων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, ο κόσμος του μπάσκετ, και όχι μόνο, είναι φτωχότερος. 

Ένας χαμός, που γυρίζει το μυαλό μας πίσω στις μεγάλες στιγμές που χάρισε ο σπουδαίος αυτός αθλητής και παράλληλα μας υπενθυμίζει, πόσο πολύτιμο αλλά και εύθραυστο είναι το αγαθό της ζωής…

Σε ένα κόσμο, όπου κυριαρχεί η μισαλλοδοξία και η κακεντρέχεια, δεν πρέπει μόνο σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, να είμαστε ενωμένοι.

Αν δεν αναθεωρήσουμε σύντομα τη συμπεριφορά μας και δεν αλλάξουμε στάση ζωής, με γνώμονα μια καλύτερη κοινωνία, δυστυχώς τίποτα πια δε θα μπορεί πλέον να μας «ταρακουνήσει»! Ας είναι αυτή η απαρχή για ένα καλύτερο αύριο, όπως το ονειρευόμαστε…

Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να μιλήσω τέτοιες στιγμές για το άθλημα και την ομάδα που αγαπάμε, αλλά και χωρίς ελεύθερο χρόνο, για κάποιο έκτακτο αφιέρωμα στο θρυλικό Kobe Bryant, θα συνεχίσω με ένα έτοιμο κείμενο, το 2ο μέρος για τους upcoming FA από την Ασία. 

Ακολουθούν, λοιπόν, οι υπόλοιποι 30 παίκτες (10 ανά θέση / SF, PF και C) από CBA, NBL και άλλα πρωταθλήματα της Ασίας:

SMALL FORWARDS

10. MARCUS GEORGES-HUNT 
Ο 25χρονος, ύψους 1,96 swingman, από το φημισμένο κολέγιο Georgia Tech, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2016, ως undrafted, με μικρά περάσματα από το NBA, προτού βρεθεί στην G League και από τη φετινή σεζόν, δοκιμάσει την τύχη του στην ξενιτιά!


Ο πολυδιάστατος G/F, φέτος στην Κίνα, με τη φανέλα των Guangzhou Long-Lions έχει κατά μ.ο. 23,2 πόντους (με 58,7% στα δίποντα και μόλις 29,9% στα τρίποντα), 6,1 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 2,2 κλεψίματα.

⬆️Versatility, All around player, Defense, Athleticism
⬇️Shooting ability, Limited offensively

9. SCOTTY HOPSON
Ένας γνώριμος μας, από τις θητείες του σε Ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Efes, η Galatasaray, αλλά και ο Κολοσσός στην αρχή της καριέρας του, βρίσκεται πλέον στη Νέα Ζηλανδία, όπου με τους Breakers, κάνει μια νέα αρχή!

https://i.stuff.co.nz/sport/basketball/114635312/basketball-nz-breakers-sign-exnba-guard-scotty-hopson

Σε 17 αγώνες στην NBL, «μετράει» 19,2 πόντους (51,1% στα δίποντα και 42,7% στα τρίποντα), 5,2 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ κατά μ.ο.

⬆️Spot shooting, Scoring instincts
⬇️Defense, Inconsistency

8. DEZ WELLS
Ο χαρισματικός σκόρερ, με το πέρασμα από τη Δόξα Λευκάδας, είναι μια γνώριμη φιγούρα σε όλους μας, καθώς λίγο έλειψε μόνος του να κερδίσει τον Ολυμπιακό στον αγώνα της RS της περιόδου 2016 – 17, προτού «καθαρίσει» ο Green με buzzer beater!

Η συνέχεια της καριέρας του περιλάμβανε Ιταλία (Avellino και Pesaro), Φιλιππίνες και από φέτος CBA… Στους Zhejiang Lions έχει 31,1 πόντους μ.ο. με 50% στα δίποντα και 41% στα τρίποντα.

⬆️One on one, Spot & Off dribble shooting
⬇️Fairly selfish player, Mentality, Athleticism

7. NICK MINNERATH
Ένας δυναμικός forward, με 2-way profile, που αγωνίστηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες, πριν φτιάξει το όνομα του στη Saratov και αφήσει τα διαπιστευτήρια του στο BCL. Αφού, λοιπόν, εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις, με μια διετία στην CBA και πέρασε για λίγο, πριν μερικούς μήνες από το Πουέρτο Ρίκο (από όπου και τα στιγμιότυπα), πλέον τον βρίσκουμε στη Ν. Κορέα!


Με τα χρώματα των Samsung Thunders, είναι 4ος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 19,6 πόντους μ.ο. (46,6% στα σουτ εντός παιδιάς αλλά μόλις 23% στα τρίποντα), ενώ «κατεβάζει» και 5,8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

⬆️Strength, Efficiency, Versatility
⬇️Inconsistency, Motivation

6. SYLVEN LANDESBERG
Άλλος ένας γνωστός μας, ο Landesberg, πέρασε από πολλά ups and downs στην καριέρα του, για να καταλήξει στην Κίνα. Από κολεγιακός αστέρας στο Virginia Tech, δε βρήκε το δρόμο για το NBA και από super scorer στη Maccabi Haifa, έγινε ρολίστας στη Maccabi Tel Aviv και στη συνέχεια ηγέτης σε μικρομεσαίες Ευρωπαϊκές ομάδες (Estudiantes, Turk Telekom).


Πλέον, στα 29 του πήρε την απόφαση να αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, επιλέγοντας την CBA! Σε 28 παιχνίδια με τους Zhejiang Golden Bulls έχει κατά μ.ο. 25,3 πόντους (51,8% στα δίποντα και 33,1% στα τρίποντα), 7,9 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ…

⬆️Microwave scorer, One on one, Slashing ability
⬇️Passing

5. STANTON KIDD
Μια ανακάλυψη του Blatt ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε μικρομεσαίες ομάδες της Γερμανίας προτού κάνει το «μπαμ» με την Darussafaka, κατακτώντας το Eurocup!

https://www.slcdunk.com/2019/9/27/20886991/utah-jazz-2019-2020-roster-rank-stanton-kidd-least-valuable-player

Δοκίμασε την τύχη του και στο NBA με τους Jazz, οι οποίοι ήλπιζαν ότι είχαν βρει το νέο Royce O’Neal, χωρίς επιτυχία ωστόσο. Από φέτος βρίσκεται στην NBL με τη Melbourne United, όπου έχει 10,8 πόντους μ.ο. με 44,4% στα δίποντα και 45,8% στα τρίποντα!

⬆️Versatility, Defense, 2-way profile
⬇️Ball handling

4. SONNY WEEMS
Ένας από τους πιο ταλαντούχους G/F, που έχουν περάσει από τα Ευρωπαϊκά παρκέ, είναι ο Weems, ο οποίος στην CSKA αποτέλεσε έναν εκ των go-to-guys, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φθάσει στην κορυφή της Euroleague…

Τα περάσματα του από τη Maccabi και την Efes στη συνέχεια, σε δύο κακοστημένες ομάδες, σε συνδυασμό με την υπόθεση ντόπινγκ, τον έστειλαν στην Κίνα, όπου πλέον «βομβαρδίζει» τα καλάθια! Φέτος, στα 33, με τους Guangdong Southern Tigers, «γράφει» 21,4 πόντους μ.ο. με 55,3% στα δίποντα και 34,2% στα τρίποντα. 

⬆️One on one, Scoring instincts, Spot & off dribble shooting
⬇️Age, Looks mainly to score

3. LAMAR PATTERSON
Ένας point forward, με μεγάλο unrealized potential, μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο NCAA, με το Pittsburgh, έχει γυρίσει τον κόσμο, με αρκετές περίεργες επιλογές καριέρας…


Με δύο σεζόν στην Ευρώπη (Tofas, Torino) και περάσματα από πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής και της Κίνας, εσχάτως «βγάζει» το ψωμί του στην NBL, με τους Brisbane Bullets, όπου αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας! Φέτος σε 24 αγώνες, έχει 21,1 πόντους (51,6% στα δίποντα και 33,6 στα τρίποντα) και 4,9 ασίστ μ.ο.

⬆️Ball handling, One on one, Slashing ability, Scoring instincts
⬇️Defense, Turnover proneness, Streaky shooter

2. MARSHON BROOKS
Ένας elite scorer, με πλούσιο ταλέντο, που έγινε draft pick στον 1ο γύρο από τους Celtics το 2011 και άμεσα ανταλλαγή στους Nets, αφού πέρασε μια 2ετία στο NBA και δοκίμασε και ένα χρόνο στην Ευρώπη με την Olimpia Milano, τον «κέρδισε» η Κίνα!

https://www.grizzlybearblues.com/2019/4/18/18437692/2018-2019-grizzlies-player-reviews-marshon-brooks-memphis-nba

Με ένα διάλειμμα στο ΝΒΑ, όπου έδειξε την πρώτγ χρονιά στο Memphis, ότι έχει ακόμα τα fundamentals να πρωταγωνιστήσει και σε πιο απαιτητικά πρωταθλήματα, φέτος προτίμησε την ασφάλεια ξανά της CBA… Σε 26 παιχνίδια με τους Guangdong Southern Tigers έχει 27,6 πόντους μ.ο. με 62,7% στα δίποντα και 42,9% στα τρίποντα!

⬆️Elite scorer, One on one, Spot & off dribble shooting
⬇️Defense, Motivation

1. KJ MCDANIELS
Στο νούμερο 1 συναντάμε, έναν παίκτη, που μετά από μια επιτυχημένη τριετή θητεία στο NCAA, με το Clemson, φάνηκε ότι θα σταθεί στο ΝΒΑ. Η καλή rookie season του με τους 76ers, αποτέλεσε διαβατήριο για ένα πολυετές συμβόλαιο με τους Rockets, όπου όμως δε δικαίωσε το hype γύρω από το όνομα του…


Πέρυσι έβγαλε τη χρονιά μεταξύ Nets και G League και αφού δεν κατάφερε να βρει συμβόλαιο σε ομάδα του NBA, προτίμησε το άγνωστο των Φιλιππίνων, από όπου είναι και τα στιγμιότυπα! Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της PBA, σε αυτό το χαμηλής δυναμικότητας πρωτάθλημα, ο McDaniels έχει 37,1 πόντους (με 39% στα σουτ 3 πόντων) και 13,9 (!) ριμπάουντ μ.ο.

⬆️Spot shooting, Defense, All around player, Physical package
⬇️Ball handling

POWER FORWARDS

10. DONTE GREENE
Ο μεγαλύτερος, ίσως, underachiever, που θα δούμε σε αυτές τις λίστες είναι ο Greene. Μετά από μια εντυπωσιακή freshman season, με τους Syracuse Orangemen, επιλέχθηκε στον 1ο γύρο του draft του 2008 από τους Kings, με τους οποίους πέρασε μια 4ετία! Στη συνέχεια πήρε την «κάτω βόλτα», επιλέγοντας να αγωνιστεί σε πρωταθλήματα χαμηλής δυναμικότητας, όπως στη Λατινική Αμερική, στις Φιλιππίνες και σε Αραβικές χώρες…


Φέτος τον συναντάμε στη Σ. Αραβία και συγκεκριμένα στην Al Ahly Jeddah. Αυτό που κατάφερα να αλιεύσω, με τη βοήθεια του www.eurobasket.com, είναι ότι στο τελευταίο παιχνίδι σκόραρε 25 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ σε 40’ συμμετοχής…

⬆️Post moves, Stretches the floor, Good spot shooting
⬇️Motivation, Defense, Physical condition

9. NICK PERKINS
Μία διαφορετική περίπτωση PF, είναι ο Nick Perkins, ο οποίος μετά από 4ετή θητεία στο University of Buffalo, έμεινε undrafted και παρά τις θετικές εμφανίσεις του στο περασμένο Summer League με τους Lakers, ακολούθησε νωρίς το δρόμο της ξενιτιάς…

https://buffalonews.com/2019/08/10/nick-perkins-buffalo-basketball-japan-lakers/

Φέτος, λοιπόν, στην Ιαπωνία, με τους Niigata Albirex, έχει 20,9 πόντους (51% στα σουτ εντός παιδιάς και 29,5% στα τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 0,5 μπλοκ μ.ο.

⬆️Work ethic, Team player, Rebounding
⬇️Offensive game needs polishing, Raw post moves, Free throw shooting

8. RYAN KELLY
Ένας διαφορετικού τύπου PF, σε σχέση με τους προηγούμενους, είναι ο Ryan Kelly. Με όπλο το καλό σουτ και μια 4ετή καριέρα στο Duke, επιλέχθηκε στο draft του 2013 (2ος γύρος) από τους Lakers, με τους οποίους πήρε ευκαιρίες, περνώντας παράλληλα και μεγάλα διαστήματα στην G League.


Η συνέχεια στους Atlanta Hawks δεν ήταν ανάλογη και έτσι το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Betis. Το soft profile του, δε βοήθησε ιδιαίτερα στο να «χτίσει» καλό όνομα στην Ισπανία και έτσι από πέρυσι, βρίσκεται στην Ιαπωνία με τους Hitachi Sun Rockers! Οι μ.ο. του φέτος είναι εντυπωσιακοί, καθώς έχει 23,2 πόντους και 7,3 ριμπάουντ ανά αγώνα.

⬆️Spot shooting, Basketball IQ
⬇️Athleticism

7. BRANDON ASHLEY 
Ο αθλητικός PF, με πέρασμα από την Alba Berlin προσπαθεί ακόμα να χτίσει την καριέρα του. Προϊόν του φημισμένου, για δυναμικούς ψηλούς, προγράμματος της Arizona, παρά τις καλές σεζόν του στην G League, δεν κατόρθωσε να πείσει καμιά ομάδα του NBA να του προσφέρει ένα συμβόλαιο (έφθασε κοντά στο Dallas).

https://www.wildcat.arizona.edu/article/2019/07/former-wildcat-brandon-ashley-making-most-of-his-time-back-in-las-vegas

Αφού είχε και ένα σύντομο πέρασμα από την Κύπρο, από φέτος βρίσκεται στο … ανεβασμένο πρωτάθλημα της Ωκεανίας, όπου με τους New Zealand Breakers έχει 11,3 πόντους (59% στα δίποντα και 70% στις βολές), 7,1 ριμπάουντ και 0,9 κοψίματα μ.ο.

⬆️Defense, Rebounding, Strength
⬇️Limited offensively, Inexperienced at top level

6. ARNETT MOULTRIE
Άλλο ένα «καυτό» κολεγιακό όνομα, ένας παίκτης, ο οποίος γνώρισε το Trust the Process της Philadelphia, αλλά μετά τη διετή του θητεία εκεί, κατέληξε γυρολόγος, έχοντας επισκεφθεί κάθε γωνιά της γης (Λίβανο, Κίνα, Ιράν, Φιλιππίνες, Ουρουγουάη, Εσθονία), είναι ο Moultrie.


Τον γνώρισα καλύτερα, πέρυσι, στην Kalev Tallinn, όπου συνέθεσε ένα εκρηκτικό δίδυμο με τον Tony Wroten! Φέτος μετά από σύντομη παραμονή στην Parma, ξανά στη VTB League, μετακόμισε στην Κίνα και στους Beijing Royal Fighters, με τους οποίους, μέχρι τώρα, μετράει 18,5 πόντους (57,5% στα δίποντα και 73% στις βολές) και 10,8 ριμπάουντ μ.ο.

⬆️Post & Face up game, Good finisher, Rebounding
⬇️Defense, Motivation, Perimeter shooting

5. MARKO TODOROVIC
Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, φαίνεται να «χάνει το τρένο» της ατομικής καταξίωσης. Μετά από τη θητεία του στην Khimki, ο Todorovic, έκανε μια πολύ καλή σεζόν πέρυσι με τα χρώματα της Badalona και μάλιστα το καλοκαίρι ήταν στα radar της Baskonia…

Ωστόσο, ο ίδιος προτίμησε τα χρήματα από τη δόξα και μετακόμισε στην CBA. Με τους Tianjin Pioneers έχει 21,9 πόντους και 9,4 ριμπάουντ μ.ο.

⬆️All around player, Basketball IQ, Mid-range shooting
⬇️Athleticism, Defense, Strength

4. DANTE CUNNINGHAM
Ένας combo forward, με 2-way profile και 10ετή καριέρα στο ΝΒΑ ως ρολίστας (715 παιχνίδια σε RS), είναι ο Cunningham, ο οποίος έβρισκε πάντα δουλειά χάρις στο εργατικό προφίλ του και τον 2-way χαρακτήρα του παιχνιδιού του.

https://www.poundingtherock.com/2019/5/13/18615996/2018-2019-spurs-player-reviews-dante-cunningham

Φέτος, πήρε την απόφαση στα 32 του και αφού δεν κατάφερε να βρει συμβόλαιο στο NBA το καλοκαίρι, να ακολουθήσει το … δρόμο του μεταξιού! Στην Κίνα με τους Fujian Sturgeons έχει 15 πόντους και 7 ριμπάουντ μ.ο.

⬆️Work ethic, Team player, Post & Face up game, Mid-range shooting
⬇️Age, Strength

3. ANDREW NICHOLSON
Άλλος ένας βετεράνος του ΝΒΑ, ο οποίος μετά την καλή 4ετή του παρουσία στο Orlando, με το rookie scale contract, στη συνέχεια δεν κατάφερε να στεριώσει σε άλλη ομάδα και πήρε την απόφαση από νωρίς (στα 28 του έτη, το 2017) να μετακομίσει στην Κίνα!


Μετά από την πρώτη του σεζόν στους Guangdong Southern Tigers, ο Καναδός PF πέρυσι μετακόμισε στους Fujian Sturgeons και φέτος, στην καλύτερη του χρονιά μέχρι τώρα, με τους Guangzhou Long-Lions, έχει 26,2 πόντους (55,4% στα δίποντα και 49,4% στα τρίποντα σε 6 προσπάθειες ανά παιχνίδι) και 10,4 ριμπάουντ μ.ο.

⬆️Long-range shooting, Scoring instincts, Face up game, Rebounding
⬇️Athleticism, Defense

2. CHRIS MCCULLOUGH
Μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη, ένα ταλέντο, που δυστυχώς κοντεύει να «χαθεί», μόλις στα 24 του, είναι ο Chris McCullough… Έχοντας top όνομα στο High School, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών Κολεγίων, για να προτιμήσει τελικά το Syracuse! Από τη freshman season του, με όπλο τα φυσικά και αθλητικά του προσόντα, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα prospects.


Ωστόσο, η επιλογή του να αφήσει νωρίς το Κολέγιο, μετά από μόλις 1 σεζόν, παρά το ότι επιλέχθηκε στον 1ο γύρο του draft το 2015, αποδείχθηκε λάθος. Χωρίς να είναι πνευματικά και τακτικά έτοιμος, πέρασε μια διετία σε Nets και Wizards και αφού δε βρήκε κίνητρο στην G League, έκανε το γύρο της Ασίας, για να καταλήξει φέτος στη Ν. Κορέα. Σε 34 παιχνίδια μέχρι τώρα, «μετράει» 15,5 πόντους (41,2% στα σουτ εντός παιδιάς και 25% στα τρίποντα), 5,4 ριμπάουντ και 1,3 κοψίματα μ.ο.

⬆️Explosiveness, Athleticism, Tremendous shot blocker, Good face up game, Excellent finisher
⬇️Tactical awareness, Plays with instinct, Limited post game

1. GUERSCHON YABUSELE
Στο νούμερο 1 των PFs, συναντάμε άλλο ένα πολύ μεγάλο ταλέντο του παγκόσμιου μπάσκετ! Ο Yabusele έκανε το «μπαμ» σε μικρή ηλικία στη Roanne και αφού πέρασε τη σεζόν 2016 – 17 στην Κίνα, έγινε draft στο νούμερο 16 από τους Celtics, οι οποίοι στο πρόσωπο του είδαν ένα ακατέργαστο διαμάντι…

https://www.celticsblog.com/2019/7/14/20693205/one-last-dance-saying-goodbye-to-guerschon-yabusele-boston-celtics

Ωστόσο η διετία του εκεί αποδείχθηκε πισωγύρισμα, περνώντας το μεγαλύτερο διάστημα στην G League. Το καλοκαίρι επέλεξε την εύκολη λύση της Κίνας ξανά, όπου με τους Jiangsu Monkey Kings έχει 18 πόντους (52,8% στα δίποντα και 34,4% στα τρίποντα), 7,2 ριμπάουντ και 1,3 κοψίματα μ.ο.

⬆️Strength, Hustling, Face up game, Motor, Feel for the game, Passing
⬇️Team defense, Post game, Inexperienced at top level

CENTERS

10. MILES PLUMLEE
Ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας σε Ασία και Ωκεανία με τους center. Στο νούμερο 10, το νέο απόκτημα των Perth Wildcats, ο Miles Plumlee, ο οποίος μετά από μια γεμάτη 7ετία στο NBA με 316 παιχνίδια συνολικά και αφού έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Κίνα, αποφάσισε να δοκιμάσει στην NBL!


Στις αρχές Γενάρη έκανε το ντεμπούτο του και ήταν εντυπωσιακός στους πρώτους αγώνες της ομάδας του, κερδίζοντας και το βραβείο MVP της 17ης αγωνιστικής με 23 πόντους και 18 ριμπάουντ, στη νίκη με 80 – 79 επί των New Zealand Breakers (βλ. στιγμιότυπα)…

⬆️Basketball IQ, Strength, Athleticism, Rebounding
⬇️Limited offensively

9. CADY LALANNE
Ο ύψους 2,08, 27χρονος center από την Αϊτή,  με τη συγκινητική ιστορία (βλ. video), παρόλο που επιλέχθηκε στο τέλους του 2ου γύρου του draft το 2015, από τους Spurs, πέρασε την αρχή της καριέρας του στην G League και σε πρωταθλήματα χαμηλότερης δυναμικότητας. Ο ερχομός του στην Ευρώπη το 2017 για την Brindisi και κυρίως η περσινή του παρουσία στη Manresa, ήταν μια αποκάλυψη!


Με ατού το wingspan (2,25) και το πληθωρικό παιχνίδι του ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για ομάδες της Euroleague, ωστόσο προτίμησε να ξενιτευτεί στη Ν. Κορέα… Στους LG Shakers έχει 21,3 πόντους και 10,6 ριμπάουντ μ.ο. και ελπίζω οι Ευρωπαϊκές ομάδες να τον έχουν ακόμα στο μπλοκάκι τους!

⬆️Athleticism, Rebounding, Post game
⬇️Late bloomer, Strength, Limited skillset offensively

8. KEVIN SERAPHIN
Ο γνωστός Γάλλος center, μόλις στα 30 χρόνια του, επέλεξε να «φουσκώσει» και άλλο τον τραπεζικό του λογαριασμό, μετακομίζοντας στην Κίνα… Με αξιοπρόσεκτη καριέρα στο ΝΒΑ με τους Pacers κυρίως, η 2ετία του σε μια Barcelona, σε μεταβατικό στάδιο, μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακή, ωστόσο απέδειξε ότι ο Seraphin είναι ξεκάθαρα Euroleague material.

Ωστόσο στη CBA, στην Xinjiang, είναι εδώ και καιρό στην inactive list, με τον Jarnell Stokes, τον οποίο θα δούμε παρακάτω, να κλέβει την παράσταση και ίσως δεν αργεί η ώρα, που θα επιστρέψει στα Ευρωπαϊκά παρκέ…

⬆️Strength, Post moves, Rebounding, Finishing through contact
⬇️Injury proneness, Motivation

7. THOMAS ROBINSON
Ανεξάρτητα από την τροπή που έχει πάρει η καριέρα του Robinson, δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε ότι ο πρώην Jayhawk και πάλαι ποτέ νούμερο 5 στο draft, υπήρξε ένα πολύ μεγάλο ταλέντο! Ένας elite rebounder, ο οποίος δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο ΝΒΑ, γιατί ουσιαστικά η έλλειψη περιφερειακού παιχνιδιού, τον ανάγκασε να θεωρείται center σε κορμί PF…

Τόσο στους Blazers, όσο και στους Lakers δε βρήκε το χώρο και το χρόνο και έτσι ο ερχομός του στην Khimki, θεωρήθηκε ότι θα δρούσε ευεργετικά στην εξέλιξη του. Παρά τις θετικές εμφανίσεις του στην Euroleague, κάποια προβλήματα τραυματισμών και θέματα συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με την απόφαση του να «κυνηγήσει» όσο το δυνατόν υψηλότερο συμβόλαιο, τον οδήγησαν στην Κίνα. Φέτος με τους Sichuan Blue Whales μετράει σε 11 αγώνες 16,5 πόντους (53% στα δίποντα και 63% στις βολές), 12 ριμπάουντ και 0,9 μπλοκ μ.ο.

⬆️Elite rebounder, Strength, Athleticism, Above the rim game
⬇️Motivation, Basketball IQ

6. DAKARI JOHNSON
Άλλο ένα μεγάλο κολεγιακό όνομα, που πλήρωσε την απόφαση του να φύγει νωρίτερα από το Kentucky (μόλις μετά από 2 χρόνια) και δε στέριωσε στο NBA. Στη διετή του θητεία με την Oklahoma, πέρασε και δεν ακούμπησε, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί κυρίως στην G League.

https://www.kentucky.com/sports/college/kentucky-sports/ex-cats/article224526125.html

Στα 24 μόλις του χρόνια, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι για την καριέρα του και αν συνεχίσει να «αναλώνεται» στο χαμηλότερου επιπέδου, Κινέζικο πρωτάθλημα, τόσο αυτή θα παίρνει την κατιούσα. Πάντως, φέτος είναι σε καλή κατάσταση, με τους Qinqdao Eagles, έχοντας 23,7 πόντους (62,8% στα δίποντα και 69,8% στις βολές), 9,8 ριμπάουντ και 1,6 μπλοκ μ.ο.

⬆️Strength, Excellent screener, Good shot blocker, Rebounding
⬇️Limited skillset offensively, Athleticism, Inexperienced at top level

5. JUSTIN HAMILTON
Ο ταλαντούχος center, με το ανεπτυγμένο παιχνίδι επιθετικά, αφού έκανε career season με τη Valencia την περίοδο 2015 – 16, οδηγώντας τη στην κατάκτηση του Eurocup, εξαργύρωσε στη συνέχεια την παρουσία του στο ΝΒΑ, με τους Nets, για να «αγκυροβολήσει» στην Κίνα!


Από το 2017 αγωνίζεται στους Beijing Ducks, με τους οποίους φέτος σε 20 παιχνίδια έχει 21,5 πόντους (59,8% στα δίποντα, 22,2% στα τρίποντα και 85,7% στις βολές), 10,4 ριμπάουντ και 2 κοψίματα μ.ο.

⬆️Post & Face up game, Rebounding, Offensive threat, Basketball IQ
⬇️Athleticism

4. SHAWN LONG
Ένας από τους πιο υποτιμημένους F/C στην Ασία και πιθανότατα ο top ψηλός της NBL, είναι ο Shawn Long! Ο 26χρονος, ύψους 2,08, Long, αφού δεν κατόρθωσε να μακροημερεύσει στο ΝΒΑ με τους 76ers και βλέποντας ότι η παρουσία του στην G League, δεν οδηγούσε κάπου, ξενιτεύτηκε πρώτα για την Κίνα, για να βρει τελικά την Ιθάκη του νοτιότερα στην Ωκεανία…

https://nothingbutred.blogspot.com/2019/04/scouting-analysis-shawn-long.html?m=1

Πέρυσι με τους New Zealand Breakers, ήταν από τους πλέον dominant center, αναγκάζοντας τους φιναλίστ Melbourne United, να του προσφέρουν ένα συμβόλαιο τη φετινή σεζόν, στην προσπάθεια τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε 23 παιχνίδια για την περίοδο 2019 – 20, έχει 19,1 πόντους (57,3% στα δίποντα, 31,7% στα τρίποντα και 64,8% στις βολές), 9,4 ριμπάουντ και 1,2 μπλοκ μ.ο.

⬆️Athleticism, Post & Face up game, Perimeter shooting, Offensive upside, Rebounding
⬇️Defense, Inexperienced at top level

3. JARNELL STOKES
Όσο προχωράμε προς την κορυφή, τόσο πληθαίνουν οι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τις Ευρωπαϊκές ομάδες! Στο νούμερο 3 είναι ο Jarnell Stokes, ένας αθλητικός undersized center, ο οποίος εφόσον δεν κατάφερε να βρει θέση και ρόλο στο ΝΒΑ (περίπτωση Robinson, χωρίς σταθερό περιφερειακό σουτ για 4άρι, κοντός για 5άρι) προτίμησε την Κίνα ως επαγγελματικό προορισμό.


Με τους Xinjiang Flying Tigers έχει φέτος 22,3 πόντους (61,5% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα και 77,2% στις βολές) και 11,8 ριμπάουντ μ.ο.

⬆️Excellent finisher, Rebounding, Athleticism, Face up game, Ball handling
⬇️Post game, Turnover proneness

2. EKPE UDOH
Στο νούμερο 2 συναντάμε ένα παίκτη, που ο 2-way χαρακτήρας και το top αμυντικό παιχνίδι του απογειώθηκαν στην Euroleague και η καριέρα του εκτοξεύθηκε! Ρολίστας στο NBA, τον είχαμε δει κυρίως στους Clippers, μέχρι που ο Obradovic τον έφερε στη Fenerbahce το 2015 και για μια διετία, ήταν ο ογκόλιθος στο οικοδόμημα του.

https://thejnotes.com/2019/06/03/utah-jazz-ekpe-udoh-weighing-options-euroleague-return/

Μετά από την επιτυχημένη διετία του στην Ευρώπη, ακολούθησαν οι Jazz, όπου όμως έμεινε στάσιμος, λόγω τραυματισμών, αλλά και χωρίς να πάρει ευκαιρίες σε μια ομάδα, που ξέρει να εκμεταλλεύεται παίκτες από την εδώ πλευρά του Ατλαντικού… Την τελευταία διετία, παρά τις σειρήνες από ομάδες της Euroleague, παραμένει στην Κίνα, όπου φέτος με τους Beijing Ducks, σε 15 αγώνες, έχει 18,7 πόντους (61,3% στα δίποντα και 67,7% στις βολές), 11,7 ριμπάουντ και 4,5 (!) κοψίματα μ.ο.

⬆️Elite defender (post & perimeter), Athleticism, Hustling, Excellent finisher, Rebounding, Strength, Tremendous shot blocker
⬇️Long period away from high competition, May not be in a good shape

1. ERIC MORELAND
Η κορυφή ανήκει δικαιωματικά σε ένα center, ο οποίος αν επέλεγε να έρθει στην Ευρώπη, με τα πλούσια αθλητικά προσόντα και το στυλ παιχνιδιού του, θα μπορούσε να αλλάξει το status κάθε ομάδας! Ο ύψους 2,08, 28χρονος, Moreland, είναι ο ορισμός του mobile ψηλού – rim protector, με το περιορισμένο παιχνίδι επιθετικά, αλλά που με την ενέργεια και τη δύναμη του, μπορεί να είναι game changer και στις δύο πλευρές του παρκέ…


Παρά την επιμονή του να πετύχει στο ΝΒΑ, με εξαίρεση τη χρονιά στους Pistons (2017 – 18), τις υπόλοιπες σεζόν ήταν κομπάρσος και αγωνιζόταν κυρίως στην G League. Αφού πέρυσι ήταν στο ρόστερ των πρωταθλητών Raptors, πήρε την απόφαση το καλοκαίρι να μετακομίσει στην Κίνα, εξαργυρώνοντας αυτή την επιτυχία του! Φέτος με τους Shanxi Loongs μετράει 13,8 πόντους (61,2% στα δίποντα και 45,3% στις βολές), 11,1 ριμπάουντ και 2 κοψίματα μ.ο.

⬆️Defensive upside, Athleticism, Speed, Explosiveness, Hustling, Rebounding
⬇️Turnover proneness, Limited skillset offensively, Free throw shooting

Ως πηγή, για τα στατιστικά των παικτών, την περίοδο 2019-20, όπου δεν αναφέρεται άλλη παραπομπή, έχει χρησιμοποιηθεί το https://www.basketball-reference.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου