Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

MISSION: EUROLEAGUE SIMULATION


Άλλος ένας κρίσιμος αγώνας του Ολυμπιακού πλησιάζει και πλέον, παρόλο που είναι ακόμα αρχή της σεζόν, η νίκη μοιάζει επιτακτική για την ομάδα μας, προκειμένου να μη μείνει πίσω στη βαθμολογία. 

Έως τώρα οι εμφανίσεις των ερυθρόλευκων, με εξαίρεση τα νικηφόρα παιχνίδια με Βαλένθια και ΤΣΣΚΑ είναι απογοητευτικές, με κύρια χαρακτηριστικά τη φτωχή επιθετική συγκομιδή , καθώς και τα προβλήματα στην αμυντική συμπεριφορά.

Οι διακυμάνσεις στην απόδοση των παικτών είναι μεγάλες από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα ο προπονητής να πειραματίζεται με διάφορα σχήματα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν ισορροπία.

Η προηγούμενη εβδομάδα κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα παραπάνω, όπου ο θρίαμβος μέσα στη Μόσχα και η συνολική καλή εικόνα, μετατράπηκαν μέσα σε δύο ημέρες σε άτακτη υποχώρηση απέναντι στη Μακάμπι…

Μέσα σε όλα αυτά, μπήκαν στο ρόστερ και τα δύο νέα αποκτήματα, διαταράσσοντας περισσότερο τη χημεία του συνόλου, που ακόμη αναζητείται!

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μου και προσπαθώντας να βρω κάτι πρωτότυπο να γράψω για το παιχνίδι με την Εφές, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια fun to read ανάρτηση, η οποία συνδυάζει τον αληθινό μπασκετικό κόσμο, με το virtual και συγκεκριμένα με το αγαπημένο video game NBA 2K!

Αφού μέχρι τώρα όποια πρόβλεψη και αν γίνει, όχι μόνο για τους δικούς μας αγώνες, αλλά και για τις αναμετρήσεις άλλων ομάδων, είναι από παρακινδυνευμένη έως καταδικασμένη, έχοντας οδηγήσει ακόμα και εξειδικευμένες πλατφόρμες με πολύπλοκους αλγόριθμους στην απόλυτη παράνοια, σκέφτηκα γιατί να μη δοκιμάσω ένα παρόμοιο simulation για τις πιο απρόβλεπτες και απογοητευτικές ομάδες της φετινής διοργάνωσης στις πρώτες αγωνιστικές, τον Ολυμπιακό και τη Φενερμπαχτσέ;

Ευκαιρία να διαπιστώσουμε, λοιπόν, τι κέφια έχει η AI του δημοφιλούς παιχνιδιού και κατά πόσο είναι σε θέση να προβλέψει τα μελλούμενα στην Euroleague… 


Το background και το υλικό υπήρχαν, καθώς η έκδοση του 2017, την οποία έχω στη συλλογή μου, ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τους νέους παίκτες όλων των ομάδων!

Αυτό που απέμενε, λοιπόν, ήταν να το εφαρμόσω στην πράξη και να σας το παρουσιάσω, περιμένοντας να δούμε «τι ψάρια θα πιάσει»!

Παρόλο που ημερολογιακά, ο αγώνας της Φενερμπαχτσέ, έπεται του Ολυμπιακού, ξεκινάμε με αυτόν ως ορεκτικό, για να αφήσουμε το δικό μας ως κύριο πιάτο!


Η δυναμικότητα της Τουρκικής ομάδας (με ρεκόρ 1–5 στην πραγματικότητα) υπολογίζεται σε 84, ενώ της Γερμανικής (με ρεκόρ 3–3) σε 78, συνεπώς η Φενερμπαχτσέ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αγωνίζεται εντός έδρας, χρίζεται από το παιχνίδι ως το λογικό φαβορί.


Παρατηρούμε ότι οι δυο αντίπαλοι ξεκινάνε με τις κατά τεκμήριο καλύτερες πεντάδες τους, με τη Φενερμπαχτσέ να έχει τους Σλούκα (72), Ντε Κολό (77), Ντατόμε (71), Ντ. Ουίλιαμς (73) και Βέσελι (75), ενώ η Μπάγερν τους Νέλσον (63), Ντζέντοβιτς (69), Λούτσιτς (68), Μπαρτέλ (67) και Μονρό (75)…


Στα του αγώνα, η Βαυαρική ομάδα μένει κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς στη συνέχεια εκτός της ευστοχίας της Φενερμπαχτσέ από μακριά, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η κομβική παρουσία του «πάγκου» με τους Ντίξον (67) και Κάλινιτς (68) να έχουν θετική απόδοση.

Το τελικό αποτέλεσμα (93 – 72) δεν αφήνει αμφιβολίες για το ποια ομάδα ήταν η καλύτερη!


MVP ανακηρύχθηκε ο Σλούκας με 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με πολύ καλούς από τη βασική 5άδα τους Βέσελι (11 πόντους) και Ντ. Γουίλιαμς (10 πόντους). Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ο Ντε Κολό έμεινε σε ρηχά νερά (5 πόντοι).

Στην Μπάγερν, απόντος το Λο (επιλογή της ΑΙ), το περιφερειακό δίδυμο Νέλσον (11 πόντοι) και Ντζέντοβιτς (14 πόντοι) ήταν αυτό που κράτησε επιθετικά την ομάδα, μαζί με τον παγκίτη Φλακαντόρι (62)! Οι Λούτσιτς, Μπαρτέλ και Μονρό ήταν σε κακή βραδιά και δεν κατάφεραν να βοηθήσουν…

Στα δικά μας, όπου όπως θα δείτε στη συνέχεια υπάρχει και highlight reel, βλέπουμε ότι το παιχνίδι «πάει με τα νερά» του Ελληνικού κορμού, επιλέγοντας τους τρεις διόσκουρους Σπανούλη (70), Πρίντεζη (72), Παπανικολάου (68) στο αρχικό σχήμα, μαζί με τον επίσης παλιό Μιλουτίνοφ (71) και τον Τσέρι (63). 


Φυσικά για τον Παπανικολάου δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα αγωνιστεί, καθώς παραμένει αμφίβολος μετά τον τραυματισμό του, όμως η AI τον προτιμάει, αφήνοντας εκτός 12άδας τον Πάντερ στην έκπληξη της βραδιάς!

Η Εφές με τη δεδομένη απουσία του Μοερμάν ξεκινά με τους Σίνγκλετον (73), Πλάις (69) στη front line και τους Λάρκιν (75), Μπομπουά (68), Άντερσον (71) στην περιφέρεια σε ένα κάπως αδόκιμο σχήμα, με εμφανή την προσπάθεια να «ματσάρει» τη δική μας γραμμή ψηλών.

Βάσει δυναμικότητας η Εφές είναι το φαβορί με rating 82 έναντι 78 του Ολυμπιακού, ωστόσο η δύναμη της έδρας αναμένεται (;) να εξισορροπήσει αυτό το handicap. 


Το παιχνίδι κυλάει όπως οι προηγούμενοι κανονικοί εντός έδρας αγώνες των ερυθρόλευκων, με τη Μακάμπι και τη Ζενίτ, με την ομάδα μας να μπαίνει δυνατά και να παίρνει προβάδισμα χάρις στην ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου των Σπανούλη και Τσέρι…

Ωστόσο, η Εφές με το δίδυμο ψηλών της και ειδικά το Σίνγκλετον να είναι καθοριστικός (τι μου θυμίζει;) σε επίθεση και άμυνα και τον Μπομπουά «κρυφό χαρτί», αναλαμβάνει τον έλεγχο του αγώνα.

Οι Λάρκιν και Σίμον (68) συμπληρώνουν τους διακριθέντες και έτσι το ημίχρονο λήγει με σκορ 40 – 46 υπέρ της Τουρκικής ομάδας!


Η 3η περίοδος θυμίζει ξανά κάτι από την πραγματικότητα, καθώς μετά το καλό ξεκίνημα και τα δύο σερί εύστοχα τρίποντα του Παπανικολάου, στο υπόλοιπο διάστημα ο Ολυμπιακός παραμένει κολλημένος επιθετικά και με βασικά του όπλα απενεργοποιημένα.

Ένα μπαράζ τριπόντων στο τέλος … κλασικά από το Σπανούλη δε θα αποδειχθεί αρκετό και δύο κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ του Πίτερς (67),  που μετουσιώνονται σε ισάριθμα καλάθια θα δώσουν τελικά μια άνετη νίκη στην Εφές με 76 – 86.


MVP του παιχνιδιού ανακηρύχθηκε ο Μπομπουά (ώρα είναι να τον αναστήσουμε και αυτόν φέτος) με πληθωρική παρουσία (10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 11 ασίστ), ενώ πολύ καλοί ήταν όλοι οι υπόλοιποι της βασικής 5άδας (με προεξέχοντες τους Σίνγκλετον, Λάρκιν, Άντερσον), καθώς και οι Σίμον, Πίτερς από τον πάγκο…

Όσον αφορά στην ομάδα μας, πλην των Τσέρι (14 πόντοι), Σπανούλη (22 πόντοι, αλλά με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας) και Παπανικολάου οι υπόλοιποι ήταν αρνητικοί.



Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και Πολ δε βοήθησαν, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο πάγκος συνεισέφερε μόνο 19 πόντους συνολικά (6 ο Κόνιαρης και από 4 οι Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ), με τους νέους Ρότσεστι και Ριντ να αγωνίζονται λίγο.

Αυτή ήταν, λοιπόν, η διαφορετικού είδους ανάρτηση, πιο ανάλαφρη θα έλεγα, που ελπίζω να μην αποτελέσει οδηγό για το σημερινό παιχνίδι, ούτε προάγγελο άλλης μιας ήττας για τον Ολυμπιακό…

Με την ευχή, η πραγματικότητα να διαψεύσει την … εικονική και η ομάδα μας να εμφανιστεί δυνατή στο παρκέ, θυμίζοντας κάτι από τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και να πάρει την πολύτιμη νίκη, σας δίνω ραντεβού για σήμερα το βράδυ, στην ενότητα των σχολίων. Με τη νίκη!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου