Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

JUDGMENT DAY


Η μέρα της κρίσης έφθασε… Όπως στο sequel του Terminator, μια μικρή ομάδα ανθρώπων έρχεται αντιμέτωπη με το Skynet, ένα κεντρικό δίκτυο υπολογιστών, το οποίο ελέγχει όλες τις μηχανές, έτσι και στο Ελληνικό μπάσκετ, ο Ολυμπιακός ως άλλος Τζον Κόνορ, είναι ο μοναχικός καβαλάρης που «τα βάζει» με το εγχώριο κατεστημένο, το οποίο ελέγχει τα πάντα (ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, θεσμούς, ΜΜΕ). 


Παρόλο που φαινομενικά η ομάδα μας βρίσκεται σε σταυροδρόμι, αντιμετωπίζοντας αρκετά διλήμματα (να αγωνιστεί ή όχι στα play off, να προσπαθήσει ή όχι για αλλαγή προσώπων και καταστάσεων, να κυνηγήσει ή όχι τη συμμετοχή της στην Αδριατική Λίγκα), ουσιαστικά είναι πλέον σε μονόδρομο… 

Ανεξαρτήτως απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ανεξαρτήτως των όποιων (;) αλλαγών προταθούν και κυρίως ανεξαρτήτως το που θα κληθεί να αγωνιστεί τη νέα περίοδο ο Ολυμπιακός (ακόμα και στην Α2), το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, το #mexritelous δεν έχει επιστροφή! 

Η ομάδα μας εδώ και χρόνια έχει κηρύξει πόλεμο απέναντι σε όλα τα κακώς κείμενα του Ελληνικού μπάσκετ και τώρα δεν μπορεί, δε γίνεται να λιποτακτήσει. Το σάλπισμα της επανάστασης έχει ηχήσει δυνατά, φθάνοντας όσο πιο μακριά γίνεται… 

Οι πρόεδροι μετά από χρόνια έκαναν αυτό που έπρεπε, έστω και αργά, έστω χωρίς να έχουν κανένα σύμμαχο, αλλά αυτό είναι το ίδιον των μεγάλων ομάδων: Μόνοι μας και όλοι τους! 

Όσοι έχουν ενδοιασμούς για πιθανό μας υποβιβασμό στην Α2, να θυμούνται ότι οι μάχες δεν κερδίζονται αναίμακτα. 

Στην ιστορία όλων των αθλημάτων έχουν υπάρξει μεγάλες και ιστορικές ομάδες που έχουν υποβιβαστεί λόγω τιμωριών για δωροδοκίες (Μίλαν, Γιουβέντους) και για χρέη (Πόρτσμουθ, Νάπολι στο ποδόσφαιρο, Σιένα στο μπάσκετ), ομάδες που επέλεξαν τον υποβιβασμό για να ευεργετηθούν από τις διατάξεις πτωχευτικών νόμων (ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο) και εκείνες που έπεσαν κατηγορία για αγωνιστικούς λόγους (Ατλέτικο Μ., Μάντσεστερ Γ., Αμβούργο κ.α.). 

Στην Ελλάδα έχουν υπάρξει όμως ομάδες που «σώθηκαν» εις διπλούν αν και αποδεδειγμένα θα έπρεπε να υποβιβαστούν, είτε λόγω ανάμιξης σε δωροδοκία, είτε λόγω μη αδειοδότησης (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παναθηναϊκός) και υπάρχει και ο Ολυμπιακός! 

Ο Θρύλος των γηπέδων όχι μόνο δεν επιθυμεί καμία χείρα βοηθείας, όχι μόνο θα επιλέξει να αγωνιστεί ακόμα και στην Α2, αντί να κάνει πίσω, για να πολεμήσει τους αντιπάλους του και όλο το σάπιο σύστημα (και όχι για να σβήσει χρέη όπως η ΑΕΚ ή για να μειώσει το μπάτζετ όπως τα περισσότερα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού), αλλά όλοι ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει το κύμα εκείνο, που θα γίνει ορμητικός χείμαρρος, για να συμπαρασύρει όλο το βαθιά ριζωμένο σαθρό οικοδόμημα του Ελληνικού μπάσκετ. 

Οι παρανομίες που έχουν συντελεστεί τα τελευταία 20 και βάλε χρόνια είναι γνωστές, το «θάψιμο» τους και η απόκρυψη τους τεχνηέντως από τα ΜΜΕ επίσης… Κανείς από όλους εμάς δεν περιμένει δικαίωση από το ΑΣΕΑΔ, ένα διαιτητικό όργανο στο οποίο το σύστημα θα έχει φροντίσει να εξαπλώσει τα πλοκάμια του. 

Όμως εμείς, οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού, περιμένουμε την ηθική δικαίωση, ότι ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης, οι Πρόεδροι μας, θα συνεχίσουν τον ανένδοτο αγώνα του #mexritelous και δε θα κατέβουν στα play off, ακόμα και αν αυτό σημαίνει Α2 του χρόνου, Αδριατική ή ακόμα και μόνο Euroleague. 

Και τότε είναι που θα φανεί για ποια από τις δυο πλευρές, η judgment day θα έχει εξελιχθεί σε dooms day…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου