Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

DR. BUZZER AND MR. BITTER: MAN2MAN

Αν αναρωτιέστε, ποια είναι η άποψη, για το φετινό Ολυμπιακό, ενός μοναδικού τύπου, του Buzzer Bitter του twitter, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το ακόλουθο κείμενο! Ο σοβαρός Buzzer "μονομαχεί" με το χιουμοριστικό Bitter και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό...

Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στην πρεμιέρα των Μπαζέριων κείμενων. Είναι το τρίτο draft που γράφω. Προσπάθησα να γράψω με σοβαροφάνεια, αλλά δεν μου βγαίνει. Πάμε λοιπόν, όπως γράφουμε συνήθως και ας ελπίσουμε να μη μας πάρουν με τις πέτρες.

Μου έστειλε προχτές φίλος βίντεο από το φάιναλ φορ του 1994 και σκεφτόμουν: Πόσο ύψος είχε εκείνη η ομάδα ρε φίλε; Που να τους πάρεις ριμπάουντ; Ζάρκο 2,07 ύψος, Τάρπλει 2,11 και Φασούλας 2,13. Μέσος όρος ύψους πεντάδας 2,05μ!

Και μετά βλέπεις το τωρινό ρόστερ. Ψηλότερος παίχτης ο Έλις στο 2,08. Όταν οι άλλοι κατεβαίνουν με Ταβάρες, Μιλουτίνοφ, Φαλλ, ακόμα και Παπαγιάννη, ε είναι λες και βλέπεις τη μονομαχία του Όμπερυν Μαρτελ με τον Γκρέγκορ Γκλεγκαίην. Ξέρεις ότι θα παλέψει, θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει, θα κάνει εντυπωσιακές κινήσεις με μικρές νίκες, αλλά στο τέλος, όπως και να’χει, το Βουνό έχει το πλεονέκτημα.

Φυσικό κι επόμενο λοιπόν, όταν ο Κάτας κατέβασε ψηλή πεντάδα, να έχει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση του ρυθμού του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα "έπεσε" την περίοδο που λείπει ο Βεζένκοφ. Ο Σάσα φέτος είναι εξαιρετικός. Παίζει περισσότερο και αυτό μεταφράζεται και σε πόντους, καθώς είναι ο 4ος σκόρερ της ομάδας με 9,1 πόντους μ.ο. και 2ος στα ριμπάουντ με 4,7 έναντι 4,8 του Μάρτιν.

Λογικό να εμφανίζουμε λοιπόν, πρόβλημα κάτω από τη ρακέτα στα τελευταία ματς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι είναι και πολύ καλός σουτέρ, με 41,6% στο τρίποντο, ανοίγοντας διαδρόμους για τα πικ εν ρολ του Σλούκα. Παρότι το πρόβλημα στη ρακέτα φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο, δεν είναι το μοναδικό. Θέμα υπάρχει και στην περιφέρεια, όπου πίσω από το Σλούκα δεν υπάρχει αξιόπιστος δημιουργός, πάρα μόνο ο Σπανούλης. Ο Τζένκινς που ήρθε σαν δευτερότριτη επιλογή, δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Δηλαδή για να αντιμετωπίσει κάποιος τον Ολυμπιακό φέτος, δυο πράγματα πρέπει να κάνει. 1ον να κλείσει το Σλούκα και να τον κουράσει και 2ον να τον χτυπήσει στην ρακέτα. Απλά πράγματα…

Κατόπιν, έχουμε τον κόουτς. Ο Μπαρτζώκας, επέστρεψε πέρσι με τυμπανοκρουσίες και δικαίως. Αν έχεις περάσει μιάμιση σεζόν αβεβαιότητας με Μπλατ και Κεμζούρα, όταν επιστρέφει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κέρδισε Ευρωλίγκα, όπως και να το κάνεις, νιώθεις μια ανακούφιση. Και μη με παρεξηγείτε που έβαλα και τον Μπλατ στο άσχημο χρονικό διάστημα. Ο κόουτς είχε την ομάδα 4η πριν ξεσπάσουν τα οικονομικά προβλήματα που διέλυσαν την ομάδα, αλλά όταν βγήκε στη φόρα το ηχητικό, έχασε τα αποδυτήρια και τα πάντα κατέρρευσαν. Κι αυτό ήταν δική του ευθύνη. Ελαφρυντικό, τεράστιο κιόλας, η κατάσταση της υγείας του.

Τι έχουμε λοιπόν, με τον κόουτς Μπι. Πέρσι στην επιστροφή του, η ομάδα άρχισε να παίζει οργανωμένο μπάσκετ και να δείχνει διάθεση στην άμυνα, που το προηγούμενο διάστημα επί Κεμζούρα, έκανε τον Ιησού με το ρόλο του Λάζαρου να εναλλάσσεται κάθε εβδομάδα. Φέτος περιμέναμε όλοι να βγει η δουλειά του στο παρκέ. Ακόμα περιμένουμε. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη βελτίωση στην επίθεση, ούτε και στην άμυνα.

Επίσης, έχει εξαφανιστεί η ηρεμία που τον διακατείχε πέρσι. Θα μου πείτε, όλοι οι προπονητές έχουν ξεσπάσματα και δίκιο θα έχετε. Όμως οι περισσότεροι φωνάζουν ουσιαστικά για την επόμενη φάση, για τον επόμενο αγώνα. Ο κόουτς φαίνεται να χάνει την ψυχραιμία του, πράγμα που περνάει στο παρκέ. Δεν καταλαβαίνω το γιατί.

Μετά από τόσους μήνες, θα έπρεπε να βγαίνουν αυτοματισμοί στην ομάδα και όχι να πηγαίνουμε τόσο πολύ σε hero ball. Κυρίως όταν ο Last Action Hero της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, δεν είναι πλέον στο prime του.


Τέλος έχουμε τη διοίκηση, που για μένα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε τι σχέδιο υπάρχει για την επόμενη μέρα. Όταν έγινε το μέχρι τέλους, οι πρόεδροι υποσχέθηκαν ομάδα που θα πηγαίνει φάιναλ φορ. Αυτό δίχως να ρίξεις χρήματα, πλέον δε γίνεται.

Όσο κάλος recruiter και αv είναι ο Μπαρτζώκας αν οι άλλοι έχουν διπλάσιο μπατζετ θα φέρουν καλύτερους παίκτες. Κι όχι μόνο αυτό. Θα μπορέσουν πιο εύκολα να διορθώσουν ανορθογραφίες του καλοκαιριού μέσα στο χειμώνα. Φέτος για πρώτη φορά μετά από χρονιά, δεν έγινε καμιά διορθωτική κίνηση. Ακόμα και τις δυο προηγούμενες χρονιές, με τα οικονομικά προβλήματα να ταλανίζουν την ομάδα, ήρθαν παίκτες. Γουέμπερ, Ρότσεστι, Ριντ, Μακκίσικ, Μπάικς. Φέτος; Δεν υπήρχε μπάτζετ; Δεν ήθελε ο κοουτς;

Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν… Η ομάδα μπαίνει και πάλι σε κατάσταση εσωστρέφειας, μένοντας εκτός στόχου για άλλη μια χρονιά. Είναι κάτι που πλέον γίνεται συνήθεια και δεν αρέσει σε κανέναν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου